Друго

Многу светла и добро распределена мансарда

Многу светла и добро распределена мансарда

Една единствена куќа каде ги има; Оваа поранешна трговска продавница, која беше продавница за играчки, стана ултрамодерна куќа со изненадувачка дистрибуција. Студијата Егју и Сета беше одговорна за проектот за реформи и дизајн на ентериер. Тие ги оставија основните wallsидови, ги реновираа објектите и комбинираа топли материјали, како што се ироко и дабово дрво, со други од естетски мансарда, како што се бетон, изложена тула или галванизиран лим.

Посебното поглавје заслужува кристалниот, клучен материјал во реформите, што директно влијае на таа лична организација на просторот. Се користи во скоро целата фасада, така што природната светлина е исто така неспорен протагонист.

По стаклената фасада, два фронта на вертикални дабови плочи гарантираат приватност од обете страни на влезната врата, скриена од два vegetableида од зеленчук кои му даваат живот на куќата. Овие грмушки, веднаш до внатрешна градина вистински, со локални видови и кревет од бор кора, формираат триаголник зелена што нуди природна околина на околината; нешто што беше можно со специјалната распределба на куќата.

Десно од влезот е заедничката област. Дневна соба, трпезарија и кујна следат едни со други без партиции. Овде ја нагласува долната висина на битието, ископана во темелите на зградата, решение за да се постигне чувство на просторност, бидејќи разликата во нивоата создава оптички ефект на оддалечување на трпезаријата кога, во реалноста, тие се блиски.

Што се однесува до обложувањата, theидовите се засилени со контраст Гледано brickид од тули и сива боја. Тоа беше успешно со изложување на оригиналната плоча на покривот, со греди, и додавање на галванизирани канали за ладење за климатизација и греење.

Спалната соба, областа што може да се опише како приватна во друг дом, тука не е таква затоа што му недостасува слепа партиција која ја одделува од два целосно застаклени тома: нејзината бања и внатрешна градина сместена пред влезот. Интимноста на тој начин се редефинира во оваа куќа во која живеат без двојка. За возврат, можете да уживате во централната градина и вистинската просторност затоа што, без ,ид помеѓу просторот за одмор и бањата, спалната соба беше проектирана како пакет

Рекламирање - Продолжете со читање под многу светла сала со растенија

Дрво и градина за внатрешни работи се протагонисти на оваа куќа, дизајнирани со дијафана дистрибуција, која се обложува на отворени и широки простори во кои природната светлина тече без пречки.
Реформа и дизајн на ентериер, во студиото Egue и Seta.

Дијафанска дистрибуција

Во салата, без партиции, со директен пристап до дневната соба, се согледува необичната архитектура на подот. Пред цврстата ироко врата, внатрешната градина и над неа, лажен светлечки светла. Вертикалните дабови летви, за да ја контролираат светлината и да добијат приватност, се совршен додаток на застаклената фасада. Во преден план, играта на височини, што ја поставува просторијата на пониско ниво.

Дневна соба со уникатен дизајн на ентериер

Се наоѓаше на пониско ниво со копање во темелите на зградата и се отвора кон премини што немаа партиции. Неговата фабрика е правоаголна и за неа беше направена работна лента во форма на буквата У на која беа поставени цементни сиви кадифени душеци.

Дабови за дабови Xanthippi, од Коко-Мат. Кадо перничиња во форма. Во ходникот, торба со квадрат од грав.

Растенијата помагаат да се создаде релаксирачка атмосфера

Пронајдете област дома за која често размислувате и рекреирате мини градина со кревет од кора од бор и дрвена кутија каде можете да ставите кондензиран сорти. Проверете во расадник кои се најотпорни.

Мешавина од естетски материјали со мансарда

Галванизиран лим, даб, тула и континуиран полиран бетонски под сочинуваат фабрички инспирирана околина со разновидност на текстури. Многу curубопитни: трпезаријата и дневната област се многу блиски, но разликата во нивото ги оддалечува. Мотоциклот е колекционерски и го обновија сопствениците на куќата.

Евокативни перничиња

Шармантните перници ја персонализираат декорацијата на дневната соба. Совршени за да не бидат обележани, овие оригинални перничиња со камени рекламни мотиви и поштенски букви, кои се толку евокативни ... Тука тие се усогласуваат со цементно сивиот кадифе.
Перници, од Кадо.

Трпезарија од дрво, сиво и челик

Неговата декорација предизвикува кул стил на модерен гастробар. За разлика од јагленот сив и челик, кои му даваат професионален воздух на просторот, дрвото на масата, кујната и контролата на ролетните, ја прават пријатна.
Табела за креветчиња, табела од Рива 1920 година. Столици Име пластичен стол, од Витра, со куќиште во бетон. Ролетни, Бандалукс.

Пантарија со стаклени wallsидови

Со чеша wallид и остатокот од транспарентно стакло, оставата, чајната кујна изложува со сите природни конзерви, спакувана храна и свежи производи. За разлика од традиционалното, темно и затворено, практично, но малку украсно, се отвора широко, ужива во изобилство на светлина и со својот вкусен воздух совршено се интегрира во кујната.

Ретро-модерни прекинувачи

Склопки, кои да изберете? Секој реформски проект вреден сол мора да ги земе предвид ... овој дизајн, на марката Фонтини, со својата фабрика и гроздобер естетски е совршен во околини и ламби, во индустриски стил. Беспрекорен во изложени brickидови од тули, бидејќи неговата инсталација е на површината.

Кујна фабрика, со остров

Кујната беше дизајнирана како место за состаноци и прослави со семејството и пријателите. Неговите работни области и уреди се дистрибуираат во L, за да се ослободи централниот простор и да се лоцира остров, кој нуди дополнителна површина за кулинарски задачи и исто така е бар за појадок, предјадења, закуски, пијалоци ...
Апарати, од AEG. Светилки Линдзе и столици на Бофингер, од Франциско Сегара.

Ретро дестилираат шарм

Спаси старо парче и дај му нова употреба. Willе бидете изненадени колку од нив можат да се користат како вазни, извори за презентирање на слатки, ореви, закуски ...

Спална соба со соблекувална зад слушалките

Зад дабната партиција и металната решетка, која исто така е и глава со интегрирани масички во креветите и аромите, се наоѓа рафинирана соблекувална за дизајн, со ламинирани wallsидови и тепих во сиви тонови. Плус на стилот: стоечко огледало со соблекувални.
Перници: големи, од Ла Мејсон и мали, од Филоколор.

Да на мешавина на стилови!

Класичен како акорд споделува wallид со два трофеи лепак ... Трездноста на првиот се намалува со мешавината на перници и рогови.
Тобаво кожа троседот, од Франциско Сегара. Влезе глави на ирваси, од Лузио.

Делуксен пакет

Просторот на спалната соба е реален, бидејќи се спојува со бањата со про transparentирни wallsидови кои го водат погледот кон градината за внатрешни работи. Спалната соба, на тој начин, добива извонредна сјајност, дополнителна површина и свежина, во замена за давање приватност.
Техничко решение: ролери екран е скриен во таванот за да ужива во кино од креветот.
Пластична столица за виткање Витра Емес Пластична фотелја РАР. Пуф, на материјата.

Бања со про transparentирни wallsидови

Бањата е сукцесија на три простори со кристални wallsидови. На краевите има две идентични кабини, со мијалници и тоалети, а во центарот, со пристап од обете, туш со големина на кралот со голем прскалка вграден во таванот.
Мијалник за рока и суспендиран тоалет. Славините, од Косме Тода.

Тапа и мијалник на рафиниран дизајн

Елеганцијата и софистицираноста го дефинираат ова дуо формирано од висока и стилизирана чешма и мијалник со рафиниран дизајн. Зад себе, слепа со прилагодливи дрвени летви создава ефект на wallидот што носи топлина во бањата.
Славини, од Козметиода.

План и идеи за овој мансарда

- Кристал како разделувачки елемент на просторот, наместо слепи партиции, таа постигнува визуелно поврзани, добро осветлени и пошироки опкружувања.

- Употреба на растителни екрани, во согласност со фасадата и внатрешната градина на центарот на куќата, тие даваат повеќе од свежина; направи домување простор за живеење.

- Проекција на дневната трпезарија-кујна на две нивоа Создадете чувство на поголема амплитуда. Дневната површина се наоѓа на околу 75 см под остатокот од куќата; ископана во темелите на зградата, зафаќа површина од околу 13 м2 и се чини дека сака да се дистанцира од околината формирана од трпезаријата и кујната.

- Обложувањата ги разграничуваат околините и дајте му на целата елтрамодерна естетска мансарда. На влезот и во спалната соба се издвојува топлината што ја обезбедува ироко и дабово дрво. Во вообичаените области, разновидноста на текстури: идови од тули и сива боја, континуирано бетонирање, лим ...

Видео: ZEITGEIST: MOVING FORWARD. OFFICIAL RELEASE. 2011 (Август 2020).