Совети

Поткровје со поглед кон небото

Поткровје со поглед кон небото

Таванот до пристаниште во Барселона, со поглед и многу светлина, но со сè да се направи, бидејќи нејзината состојба и дистрибуцијата беа застарени. Сопствениците, млада двојка, неодамна во брак, без деца и многу социјален живот, знаеја дека може да стане куќа на нивните соништа, под услов тие да бидат успешни со реформата. Затоа, тие го доверија проектот и декорацијата во студиото Pia Capdevila Interiorismo & Eventos. Првата работа: рушење на партиции за да се постигне нова, моментална дистрибуција, со две области, вообичаени и приватни, добро дефинирани.

Во центарот на таванот и лево од влезот, кујната се наоѓаше, отворена и поврзана со дневната соба, околина што се протега во тераса, обновена искористувајќи ја предноста на реформата. Приватниот простор, десно од влезот, се пристапува преку коридор што води кон две спални соби и две купатила. Други радикални промени: боите и текстурите на обложувањата и инсталација на канален лим на покривот толку карактеристичен за мансарда. Сето ова го креира индустрискиот стил на подот. Дизајнерот на ентериер комбинираше мазни wallsидови со изложена тула и даде максимална важност на предниот дел, обрабени со плочи од природен камен. Оваа голема неправилна површина се збогатува со својата хроматска мешавина и ја олеснува декорацијата на кујната во бела, црна и челична боја.

Континуираното тротоарот, изработено од сива епоксидна смола боја, служи како спроводлива нишка помеѓу околината, дава кохезија на проектот и придонесува, заедно со природната светлина, да создаде чувство на поголема пространа во куќата. За да се потенцира дизајнот на ентериер, дизајните направени од студиото Пиа Капдевила, од предните плочи со табели што го „исправаат“ wallидот во спалната соба, па сè до нискиот мебел што поминува низ целиот прозорец на дневната соба.

Рекламирање - Продолжете со читање подолу дневна во целосна светлина

Прилагодениот мебел под прозорецот, со различни модули и функции, го оптимизира просторот на овој ид и го имитира за својата бела боја. Над него, неколку ролетни ролетни го контролираат влегувањето на светлината. Мебел од бел лак, внатрешен дизајн од Пиа Капдевила. Перничиња за кордори.

Погледи над градот

Прозорците и терасата нудат прекрасен панорамски поглед на Барселона. Покривите на зградите и небото на хоризонтот се дел од декорацијата. Во преден план, трпезаријата со кружна маса што ја олеснува циркулацијата и премин кон надворешноста. Продолжена табела, од страна на Mia Home Corner. Столчиња Глис, од Педрали.

Индустриска естетика

Изложениот brickид од тули и комбинацијата на антрацит сива боја во тапацирот со природно дрво го рекреираат фабричкиот шик стил во дневната соба. Одличната гроздобер со својата стара метална структура се истакнува. Софата, чаир-шоуто и масата за кафе се дизајни на студиото Pia Capdevila Interiorismo & Eventos. Перници и слика, од Лу Инк. На масата, додатоци, од Индија и Пацификот. Светилка, од Коко-Мат. Фотелја, од Малата куќа. Тепих, од Смон Барселона.

Без партиции

Со реформата на поткровјето, беше остварена јасна распределба и голема просторија каде кујната се отвора кон дневната соба. Чувството на просторност се зголемува со прозорците, влезот на природна светлина и терасата.

Функционална околина во кујната

Тој беше подигнат како простор со социјална струка по желба на сопствениците. Две столици и остров со бар формираат канцеларија која секојдневно е многу практична, но исто така и удобна кога има гости; Тие можат да разговараат со готвачот додека готват. Столици, од Суперerstудија. Бел, од фирмата Елица. Бела прибор за прибор, од Индија и Пацифик.

Материјален контраст

Со задниот wallид во камен, кујната добива визуелен интерес и топлина. Неправилноста на парчињата и разновидноста на кафеави и сиви тонови создаваат повеќекратни нијанси, истовремено усогласувајќи се со столицата и тротоарот на епоксидните смоли. Кујна, дизајнирана од студиото Пиа Капдевила, со бели меламин фронтови и црна countertop на Формика. Природен камен, неокерамички.

Бела, сива и челик во кујната и канцеларијата

Зракот и каналот на листот се видливи, се клучни за печатење на мансарда и фабрички воздух на таванот. Естетика која е засилена со постојаниот ферман на смоли во сив тон, многу индустриски. Клучно во дистрибуцијата на просторот, нарачана странична табла во ДМ. Светилка за маса, овална, од Вибија Илуминација. STP тротоарот.

Чаир со санка

Столици во трпезаријата се моделот Глис, од италијанската фирма Педрали.

Во спалната соба

Пред прозорецот беше креирана работна површина, која не ја спречува просторијата или не ја надополнува околината, бидејќи мебелот е стилизиран и транспарентен. На слушалката, направена за мерење во ДМ и со вградени табели, се издвојува геометриска бела хартија со брановиден ефект. Биро пила и градите на фиоки. Икеа стол. Позадина, од Ла Мејсон. Сликарство од в Valentубените. Слика од Лу Инк. Blебе, од Луцио.

Многу добро дистрибуирана бања

Реформата дозволи да се интегрира бањата во мастер спалната соба. Порцеланот достигнува само средна височина, а theидното сликарство наизменично со многу украсно uralидање. Кабинет за миење садови, од Несе. Во кревет, жолти и розови перничиња, Лу Ink и крилести, Филоколор.

Хроматска единица во бањата

Идовите, плочки во тости тонови и работната плоча, во порцелански мозаик, ја прават бањата многу природна и пријатна атмосфера. Интернет-дистрибуцијата, со туш на дното, се прилагодува на издолжениот под. Успех, транспарентниот екран не визуелно го намалува просторот, ниту ја крие плочата. Порцелан, неокерамик. Мампара, од Ласер. Славини, Рока. Тоалет, од идеален стандард.

Авион и идеи

- Чувството на просторност се постигнува со елиминирање на повеќе партиции и создавање единствена заедничка област со различни средини: кујна и дневна соба, каде што природната светлина не наоѓа никакви пречки. Зрак во таванот - кој не може да се отстрани или скрие, а исто така ја намалува висината на таванот - и странична табла зад софата се делителните елементи.
Индикативни цени

Видео: Станбено-деловен комплекс GRADIA HOME (Август 2020).